Waarom een aankoopmakelaar?

 

In de meeste gevallen wordt er voor de verkoop van een woning een makelaar ingeschakeld. Maar, bij de aankoop van een woning wordt de makelaar nogal eens over het hoofd gezien; voor het gevoel is er al een makelaar bij betrokken. Maar dat is wel degene die de woning verkoopt!

Dus waarom zou je nog een aankoopmakelaar inschakelen?

 


Een makelaar is ALTIJD partijdig!

Het kopen van een huis is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Daarom is het dan zeer belangrijk om een professional in te schakelen die puur jouw belangen behartigt. Als woningzoekende kan het behoorlijk onduidelijk zijn wat nu de rol van de verkopend makelaar precies is. Het kan voor de woningzoekende zelfs overkomen alsof de verkopend makelaar ook opkomt voor jouw belangen als woningzoekende. Dit is echter nooit het geval! Een makelaar behartigt altijd de belangen van óf de verkoper, óf de koper. Het is niet mogelijk om bij een woning de belangen van beide partijen te behartigen. De makelaar is dus ALTIJD partijdig!

Schakel een professional in

In onze rol als aankoopmakelaar treden we namens jou op, de koper. We nemen het gehele traject uit handen. We bekijken de waarde van de woning, de bouwkundige staat en de juridische aspecten. We voeren de onderhandelingen met de verkopend makelaar en proberen zo een zo laag mogelijke prijs onder de meest gunstige voorwaarden te bedingen. 

Wat zijn de voordelen?

  • Als aankoop-makelaar hebben we meer kennis en ervaring in onderhandelingen
  • We behoeden je voor een miskoop
  • Wij zijn niet emotioneel betrokken en daardoor kunnen we zakelijk blijven
  • Je wordt ontzorgt